AgendaRondleidingen08-10 tot 31-05 Expositie Charles Kemper30-05 Lezing over Van der Meer & Schoep 29-09 2e Smulfestival12-5 tot 2-9 100 jaar lokale pers in Overschie

12-5 tot 2-9 100 jaar lokale pers in Overschie

Overschiese KrantTentoonstelling 100 jaar lokale Overschiese Pers in Museum Oud-Overschie. Van 12 mei tot en met 2 september te zien in Museum Oud Overschie.

Bijna 100 jaar...

Zaterdag 12 mei vond om 16.00 uur de officiële opening plaats van de tentoonstelling ‘100 jaar Overschiese Pers’. Hoewel feitelijk de 100 jaar net niet gehaald is met het beëindigen van de uitgave van de Overschiese Krant vorig jaar, is het wel een mooie aanleiding om in beeld te brengen hoe 100 jaar lokale communicatie er uit heeft gezien.

De Overschiese pers

Samensteller John van den Berg heeft, met ondersteuning van Rein Wolters, jarenlang correspondent voor o.a. de Overschiese Krant, en Ralph van Twist, de uitgever van de Overschiese Krant, een mooie en interessante tentoonstelling samengesteld. Rijkelijk puttend uit het brede archief van het Museum zijn veel mooie uitgaven, foto’s en beelden te zien, die een mooi tijdsbeeld geven van een zo belangrijk medium. Want een lokale uitgave biedt adverteerders en organisaties en verenigingen een platform richting de bewoners van in dit geval Overschie en omgeving. Ook is de uitgave de plaats voor nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de directe omgeving. Belangrijk omdat dit alles zo dichtbij maakt.

Speciale editie

Ter gelegenheid van 100 jaar lokale pers verschijnt in mei ook nog eenmaal een speciale editie van de Overschiese Krant. De tentoonstelling wordt 12 mei geopend.