Agenda

AgendaRondleidingen 29-09 2e Smulfestival12-5 tot 2-9 100 jaar lokale pers in Overschie

02-09 Excursie landgoed De Tempel

De TempelDeze zomer organiseert museum Oud Overschie weer een excursie naar het historische landgoed De Tempel. Dat gebeurt op zaterdag 2 september om 11.00 uur. Aanmelden niet nodig.

Ingrijpende veranderingen

Er zijn de laatste jaren verschillende ingrijpende veranderingen gaande op het landgoed dat ook onder de Natuurschoonwet valt. Er worden voorbereidingen getroffen voor de bestemmingswijziging van het landgoed tot verbouw van het complex voor ouderenhuisvesting met respect voor het historische karakter.

De oude tuinbeelden ontbreken

Regelmatige bezoekers van het landgoed zullen de oude tuinbeelden missen. De monumenten -allen afzonderlijke rijksmonumenten- zijn van eigenaar veranderd. Ze zijn eigendom geworden van de NV Stadsherstel Rotterdam, die ze na restauratie wil herplaatsen. Met het herstel van twee beelden van de hand van de bekende 18e eeuwse beeldhouwer Baurscheit de Jonge is al een begin gemaakt bij de Universiteit van Antwerpen.

Architect Sutterland

De excursies passen heel goed in het kader van de zomertentoonstelling in het museum over architect Sutterland. Het hoofdgebouw is immers van de hand van deze architect. Wij zullen dan ook speciale aandacht besteden aan de ingrepen en toevoegingen van Sutterland.

Uw bezoek plannen

X