AgendaRondleidingen04-11 Novemberlezing over dagboek Jacoba van Thiel09-09 tot 13-01 Expositie Harry van der Woerd14-12 Kerstmarkt Overschie

09-09 tot 13-01 Expositie Harry van der Woerd

Van der WoerdHarry van der Woerd exposeert van 9 september 2018 tot 13 januari 2019 in Museum Oud Overschie. Harry van der Woerd is in 1952 in Rotterdam geboren. En hij studeerde van 1970 tot 1975 aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (dagopleiding). Hans van der Meer, gepensioneerd huisarts, opent op 9 september om 16:00 uur de expositie.

Rotterdamse stad en havens

De thema’s die Harry toont zijn divers. Zoals de Rotterdamse stad met havens. Ook Overschie floreert in etsen en tekeningen. We tonen ook ruimtelijk werk in de melkfabriek en in onze schitterde tuin.

Moeilijke tijden voor een kunstenaar

Van kinds af aan wist Harry van der Woerd wat hij later wilde worden. Na een interessante tijd op de Academie onder leiding van Kees Franse, Peter Blokhuis en Henk de Vos, studeerde hij in 1975 af. Hij maakte de voor de kunst turbulente jaren '80 en '90 mee. Tijden die ook economisch gezien moeilijke waren om als kunstenaar te overleven. Ondanks dat wist Harry zich te handhaven en zich te ontplooien.

Maasvlakte 2

Stadsmotieven en Havens bleven zijn kenmerk. Met zijstappen naar modelschilderijen, tekeningen, grafiek en ruimtelijk werk. In de nieuwe eeuw heeft hij Maasvlakte 2 getekend, geschilderd en in grafiek vastgelegd. Ook is hij nog steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen die zich in de stad afspelen.

Het is een boeiende expositie die het bezoeken meer dan waar is.