Agenda

AgendaRondleidingen12-09 tot 17-01 Terug naar het Overschie van 130 jaar geleden Expositie van Jan en Mary EvertsKoningsdag Puzzeltocht

Expositie van Jan en Mary Everts

In het museum is momenteel een mooie expositie ingericht over het Rooms-Katholieke kunstenaarsechtpaar Jan en Mary Everts.

Nu bezoek niet mogelijk is, heeft Museum Oud-Overschie fotograaf Jan-Evert Zondag (Ardito Fotografie) de expositie in 3D laten vastleggen. Bezoekers kunnen zo toch deze waardevolle en interessante tentoonstelling virtueel bezoeken. Ook legt het museum de tentoonstelling en tentoongestelde werken vast voor de toekomst.

Kijk en loop mee in 3D: https://www.ardito.eu/3d-model/expo-mary-en-jan-everts/fullscreen/

Breed en omvangrijk ouvre

Zij lieten beiden een breed en omvangrijk ouvre na wat we tentoonstellen op de expositie. Het bijzondere nalatenschap beheerde hun dochter, Saminah Everts, en woonde meer dan 50 jaar in Overschie. Afgelopen oktober is zij overleden.

Koninklijke Academie

Jan en Mary Everts volgden allebei een opleiding aan de Koninklijke Academie in Amsterdam. Het was voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog niet makkelijk om van de kunst te leven. Dus het echtpaar nam allerlei opdrachten aan. Jan focuste zich in de jaren ’50 voornamelijk op het schilderen van portretten. Op de expositie zal u voorbeelden zien van al zijn werk en is zijn schildersatelier gedeeltelijk nagebouwd. Mary was naast beeldhouwster ook veel aan het tekenen en aquarelleren. Van haar zijn op de expostie diverse bronze koppen te zien. 

 

Uw bezoek plannen

X