Agenda

AgendaRondleidingen 29-09 2e Smulfestival12-5 tot 2-9 100 jaar lokale pers in Overschie04-11 Novemberlezing over dagboek Jacoba van Thiel04-11 tot 06-01 Expositie Harry van der Woerd

10-11 Lezing over het familierecht

De laatste jaren zijn er veel veranderingen in het familierecht. Daarom organiseert Museum Oud Overschie, in samenwerking met Lint Notarissen, hierover op 10 november a.s. een informatiemiddag voor de donateurs van museum Oud Overschie en andere belangstellenden uit Overschie.

Onderwerpen

Notaris mr. B. Zwaveling zal deze middag verzorgen samen met zijn collega, mr. L. van Veen. Tijdens deze middag komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Daarna is er kort de gelegenheid tot het stellen van vragen onder het genot van een (gratis) drankje. Ook wordt u een smakelijke maaltijd aangeboden.

Het levenstestament

Nu we allemaal ouder worden en langer zelfstandig thuis blijven wonen, wordt het belang van een levenstestament steeds vaker genoemd. Een levenstestament is iets heel anders dan een testament. Een testament is een notariële akte waarin mensen vastleggen wie hun erfgenamen zijn als zij zijn overleden. Een testament werkt dus pas als na het overlijden, terwijl een levenstestament juist vóór het overlijden werkt. Verder zal tijdens deze middag ingegaan worden op de veranderingen in het huwelijksvermogensrecht per 1 januari 2018 en op onderwerpen zoals besparing van erfbelasting.

Uw bezoek plannen

X