AgendaRondleidingen20-01 tot 19-05 Expositie Gerard Heman10-05 Lezing Overschie in de Frontlinie12-05: Lunchconcert door het NamasDuo

10-05 Lezing Overschie in de Frontlinie

FrontlinieVrijdagavond 10 mei aanstaande om 19.30 uur houden Sven Maaskant en Robert van Ee in de Melkfabriek van Museum Oud-Overschie een lezing over de gevechtshandelingen in en rond Overschie tussen 10 en 14 mei 1940.

Sven Maaskant en Robert van Ee

Sven Maaskant is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en publiceerde in het boek 200 Jaar Koninklijke Landmacht 1814-2014 over de aanval op Overschie op Tweede Pinksterdag 1940. Robert van Ee gaf op eigen initiatief een boek uit over de meidagen van 1940 in Overschie. Dit boek is deze avond te koop en ook te bestellen in onze webshop.

Wat had het Duitse leger in mei 1940 in het kleine zelfstandige dorp Overschie te zoeken?

Hoe is het mogelijk dat een ogenschijnlijk vredig dorp zo zwaar getroffen werd?

In de vijf dagen strijd tussen het Nederlandse en Duitse leger vonden in en rond Overschie tenminste 80 Nederlandse militairen en een onbekend aantal Duitse militairen de dood. Hoe dat kon gebeuren en hoe dat verlopen is, staat deze avond centraal.