Agenda

AgendaRondleidingen08-10 tot 31-05 Expositie Charles Kemper14-01 tot 06-05 Dertig jaar verzamelen

08-11 Lezing Peter Vandermeersch

Peter VandermeerschOp woensdagavond 8 november presenteert de Vlaamse NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch in de Melkfabriek van Museum Oud Overschie zijn boek "Ik zou zo graag van jullie houden". Deze lezing wordt weer samen met Boekhandel Bensmann en Blankstein georganiseerd.

Haat-liefde verhouding

Zeven jaar geleden verruilde Peter Vandermeersch zijn baan als hoofdredacteur bij De Standaard voor die van hoofdredacteur bij NRC. Hierdoor moest hij van Brussel naar Amsterdam verhuizen. In Amsterdam ondervindt hij dat een Vlaming in Nederland altijd een vreemde eend in de bijt zal blijven. Waarom houden Nederlanders wel van Vlamingen, maar respecteren zij hen niet? En waarom respecteren de Vlamingen die Hollanders wel,maar houden ze niet van hun noorderburen? Hoe komt dat? Waar komt die haat-liefde verhouding vandaan?

Een persoonlijke spiegel

In zijn boek "Ik zou zo graag van jullie houden", dat 21 september jl. door Prometheus werd uitgegeven, gaat Vandermeersch op deze relatie in. Aan de Vlaamse lezer wil hij ons land proberen uit te leggen. En Nederlanders houdt hij een persoonlijke spiegel voor. Peter Vandermeersch is regelmatig te gast in het TV programma DWDD. Bent u benieuwd naar het verhaal van hem en zijn relatie met ons Hollanders, dan nodigen we u van harte uit in Museum Oud Overschie.

Uw bezoek plannen

X