Agenda

AgendaRondleidingen20-01 tot 19-05 Expositie Gerard Heman22-02 Lezing over Willem de Wijs

27-04 Koningsdag

Koningsdag in OverschieOp Koningsdag zijn er in en rond Museum Oud Overschie tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten, vooral op het Buitenterrein aan de Overschiese Kerksingel. Het museum zelf is die dag slechts gedeeltelijk te bezichtigen.

Levensgrote afbeelding van koningin Wilhelmina

In het bijzonder wordt uw aandacht gevraagd voor een levensgrote afbeelding van koningin Wilhelmina. Het is een steendruk van de hand van de bekende ontwerper J.A. Luii uit Amsterdam. De afbeelding diende als feestversiering ter gelegenheid van de inhuldiging van de jonge Wilhelmina in 1898.

In Overschie werd Koninginnedag voor het eerst gevierd in 1898. 

Programma 27 april 2018

Gezien de grote belangstelling in voorgaande jaren wordt ook dit jaar het pleintje achter het museum omgetoverd tot een terras. In de Wagenschuur is een brocantemarkt met leuke en antieke spullen. Ook de Oud-Hollandse kinderspelen staan weer op het programma. Rubens Agaatsz verzorgt dit jaar een Workshop Vliegers Maken. Natuurlijk kun je de zelfgemaakte vlieger daarna oplaten in de kleine wei. Er is plek voor maximaal dertig kinderen en er wordt een kleine vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd.

Het gezelschap MAIANDROS zal enkele malen gezellige en feestelijke muziek ten gehore brengen.

Uitnodiging aan gedecoreerden

Allen die ooit de Overschiese Penning, een stedelijke of nationale onderscheiding hebben gekregen worden weer uitgenodigd voor de inmiddels traditionele Oranjeborrel waarbij een glaasje Oranjebitter zal worden aangeboden. U mag uw medaille opspelden, maar het hoeft niet. 

Deze bijeenkomst is een leuke gelegenheid voor allen die in Overschie een erkenning en waardering hebben ontvangen voor hun bijdrage aan de gemeenschap om elkaar te ontmoeten.

Uw bezoek plannen

X