Agenda

AgendaRondleidingen11-07 Eenakter Lunch30-08 Peter de Koning en de Zagerij Rosa rosa rosam

9-2 tot 19-4 Tentoonstelling cartoonist Ad Oskam

Ad OskamOp 9 februari 2020 om 16:00 uur openen we in Museum Oud Overschie de tentoonstelling van cartoonist Ad Oskam. Deze tentoonstelling kunt u tot half april iedere zondag komen bekijken. Andere tijden zijn op afspraak mogelijk.

Ad Oskam

Ad Oskam heeft voor, tijdens en na zijn studies bouwkunde (HTS en TH) altijd cartoons en strips getekend. Vrijwel direct na zijn afstuderen bouwkunde (1981) start hij als zelfstandig, professioneel cartoonist/illustrator en werkt uitsluitend in opdracht. Door in tekst de juiste toon te zetten en deze met humor in cartoons te combineren ontstond een eigen herkenbare vorm.

Drie of vier plaatjes

Ad publiceert een grote diversiteit aan cartoons en strips in tijdschriften, boeken, digitale publicaties en jaarverslagen. Het combineren van beeld en tekst heeft zijn voorkeur, daar ligt zijn eigenheid en kracht. In strips -meestal stroken van drie of vier plaatjes- kan hij zich het best uitleven.

Snelle schetsen

Ad ‘denkt’ met z’n hand en tijdens het snelle schetsen doemen er verschillende teksten op. Daarna verfijnt hij de ruwe spinsels. Vanuit zijn ruime ervaring vertrouwt hij erop dat er altijd wel iets leuks uitkomt. 

Uw bezoek plannen

Ad Oskam
X