Collectie

CollectieFoto's en dia'sSchilderijenHistorische voorwerpenHistorische gebouwenOriginele vertrekkenHet buitengebiedExposities, tentoonstellingen en optredens

Foto's en dia's

Museum Oud Overschie beschikt over de uitgebreide verzameling beeldmateriaal van Overschie en Overschieënaren. Deze verzameling bestaat uit ongeveer 20.000 foto's en dia's. Al deze Overschiese afbeeldingen heeft het museum als gift ontvangen. Regelmatig ontvangt het museum aanvullingen, waardoor de enorme verzameling blijft groeien.

Afbeeldingsarchief inzien

Een groep vrijwilligers van het museum is actief om alle afbeeldingen te digitaliseren. Hierdoor kunnen we ze eenvoudig rubriceren en op diverse onderwerpen terugzoeken. Enkele voorbeelden van deze onderwerpen zijn: schoolfoto's, verenigingen, bedrijven, en straten. Naast digitaal zitten alle ruim 20.000 afbeeldingen in een enorme hoeveelheid mappen. Deze mappen staan in de documentatieruimte van het museum.

U kunt op aanvraag, of tijdens openingstijden van het museum, het afbeeldingenarchief inzien. Voor een vergoeding kunt u een afbeelding op het gewenste formaat bestellen, mits auteursrechten dit niet verhinderen.

X