Collectie

CollectieFoto's en dia'sSchilderijenHistorische voorwerpenHistorische gebouwenOriginele vertrekkenHet buitengebiedExposities, tentoonstellingen en optredens

Historische gebouwen

Ingang museumHet Museum Oud Overschie is in 1988 gestart in enkele historische panden aan de Overschiese Dorpsstraat. Niet voor niets vormen deze panden de basis van het museum. Het pand aan de Overschiese Dorpsstraat 138 met het trapgeveltje staat op de rijksmonumentenlijst net als de Overschiese Dorpsstraat 134 uit omstreeks 1750. Het pand nr. 138 was ooit een koetshuis.

De oude melkfabriek

De expositieruimte "De Melkfabriek" dankt zijn naam aan de oorspronkelijke bestemming van deze ruimte, er was voor de oorlog namelijk een zuivelfabriekje in gevestigd. Tegenwoordig worden in de Melkfabriek uiteenlopende tentoonstellingen gehouden: moderne en oude kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, gebruiksvoorwerpen, teveel om op te noemen. Verder vindt men hier een sigarenwinkeltje waar weliswaar geen rookwaren meer te koop zijn, maar wel boeken en prenten van Overschie. Ook is er een koffiehoek. Bij mooi weer kan men bovendien verpozen op het terras.

X