Contact

ContactStel een vraagDonateur wordenVrijwilliger worden

zomerexcursie naar de Veluwe

Het vertrekpunt was wederom op De Lugt, de vertrektijd 8.00uur

Na een telefoontje van Jan Poelman, de chauffeur van deze reis, waarin vermeld werd dat hij niet om 8.oo uur op De Lugt aanwezig kon zijn (hij moest omrijden want de rijksweg bij Capelle was afgesloten), werd er niet getreurd want het regende niet en de zon stond al aardig hoog. De vertrektijd viel nog aardig mee: een kwartiertje later. Nog vier personen die opstapten bij de Hoogenban ophalen en we vertrokken met in totaal 35 personen naar het “Oude Ambachten en Speelgoed museum” in Ter Schuur (gemeente Barneveld).

Oude Ambachten en Speelgoed museum

We kwamen daar om 9.30 uur aan. Na de koffie en thee met gebak kregen we uitleg van Cees, de beheerder van het museum. Hij vertelde over wat er allemaal te zien was in het museum. De temperatuur was al aardig opgelopen want het zou vandaag een heel warme dag worden. Na het verhaal van Cees waren de mensen vrij om door het hele museum lopen. Het museum heeft ook nog een buitenmuseum met landbouwwerktuigen en andere machines. Binnen was het nog redelijk koel.

Lunch

Om 12.00 uur werd de lunch gebruikt, die bestond uit overheerlijke oma’s soep (kwam goed uit met dit warme weer) en diverse broodjes met koffie, thee en lekker gekoelde melk. Na de lunch mochten we nog een half uur in het museum rondkijken. Het was intussen heel warm geworden, dus de mensen kregen allemaal een flesje water. We vertrokken om 13.30 uur naar het museumpark Harskamp.

museumpark Harskamp

Daar werden wij zeer gastvrij ontvangen, mochten de autobus op het museumterrein zetten en kregen te horen dat er meerdere rondleiders aanwezig waren en dat het smalspoortreintje speciaal voor ons was gaan rijden. Het museum bestaat uit verschillende Infanteriemusea. Onze grootste belangstelling ging vooral uit naar het Regiment wielrijders (ons eigen museum heeft “De Tour en Overschie”) en de historische Infanterieverzamelingen. De oudste vrijwilliger, de heer Van Leeuwen, 95 jaar oud, vertelde heel veel over het regiment wielrijders, hij was nog een van de laatsten die bij het regiment heeft gediend. Ik (Dirk) heb hem een boekje overhandigd met een stukje Goudse Postgeschiedenis van het regiment wielrijders, geschreven door Gerard A. Geerts, brigade-generaal b.d.

Buffet

Nogmaals de mensen een flesje water gegeven, we vertrokken om 17.00 uur richting wegrestaurant Goudreinet, om daar rond 18.00uur ons uitgebreide warm/koud buffet met voor- en nagerecht te beginnen, de afsluiting van deze warme dag. Het buffet smaakte de mensen heel goed, het was ook prima verzorgd. Na het eten nam Wim Neeleman het woord. Hij bedankte ons (Jan Poelman, de chauffeur) en mij (Dirk Brandhorst) voor deze dag. Als dank kregen we een heerlijke fles met inhoud aangeboden.

Weer terug naar Overschie

Rond 21.00 uur vertrokken wij naar Overschie, intussen was het gaan regenen met af en toe heel felle buien, dus op de terugweg werd iets rustiger gereden. De regen hielden we tot in Overschie. Rond 22.30uur kwamen we aan op De Lugt.

Al met al was het weer een zeer geslaagd (en laatste) reisje, dat georganiseerd werd door:

Wij hebben dit tien jaar gedaan met heel veel plezier!
Alle leden hartelijk dank voor al die jaren!
Dirk Brandhorst

X