Het museum

Het Museum 'De Hoop doet Leven'Historische pandenBuitenmuseumDe melkfabriek met koeienstal en timmerwerkplaatsWagenschuur

Pastorietuin en theehuis

Brug bij PastorietuinAchter de voormalige Pastorie aan de Overschiese Dorpsstraat 100 bevond zich oorspronkelijk een grote tuin. Deze tuin had sinds de 17e eeuw als bestemming siertuin, moestuin en boomgaard voor het predikantengezin. Een groot deel van deze pastorietuin is door de gemeente Rotterdam aangekocht om een sportveld aan te leggen. Dit is echter nooit gerealiseerd. Een deel van de tuin is nu ingericht voor nutstuintjes.

Achterin de oude tuin stond een grote theekoepel. Deze koepel is aan het begin van de 20e eeuw afgebroken en is dus verloren gegaan. Het huidige theehuis komt oorspronkelijk uit Kethel. Hij is volledig herbouwd in de pastorietuin. Rondom de het theehuisje is een tuin in passende stijl aangelegd. Vrijwilligers onderhouden deze tuin.

Vanuit het theehuis heeft u een prachtig uitzicht over het weidepark en het buitenmuseum. In de verte ziet u de Overschiese kerktoren.

X