Aangepaste openingstijden vanwege Corona

Museum Oud Overschie is beperkt open tussen 7 juni en 6 september 2020.

Vanaf 1 juni mogen musea weer open als ze voldoen aan diverse eisen. Vanwege de smalle gangen en kleine ruimtes kan de historische afdeling van museum Oud-Overschie niet aan die eisen voldoen. Deze blijven dan ook gesloten voor bezoekers. Dit geldt ook voor het snoepwinkeltje. Maar sommige onderdelen van het museum zijn vanaf 7 juni gelukkig wel weer te bezoeken. Al gaat dat niet zo maar…

De tentoonstellingsruimte ‘De Melkfabriek’ en het ‘Buitenmuseum’ zijn op zondag gedeeltelijk te bezoeken op de gebruikelijke uren tussen 14.00 en 17.00 uur. Ingang Overschiese Kerksingel 1. Let op: geen toegang via de Overschiese Dorpsstraat.

Tussen 7 juni en 6 september zijn geen rondleidingen voor groepen.

Maak een afspraak!

In ‘De Melkfabriek’ kunnen maximaal tien bezoekers tegelijk terecht, en moeten bezoekers een verplichte route volgen. Aanmelding vooraf via e-mail is gewenst: komt u zonder afspraak, dan kunt u alleen naar binnen als er nog geen tien mensen zijn. De foto’s, schilderijen en historische documenten uit de collectie van het museum zijn echt alleen op afspraak bekijken (afspraak per mail of telefoon).

Buiten

Ook het terras achter ‘De Melkfabriek’ gaat beperkt weer open. Hier geldt een maximum van 15 personen, die op tenminste anderhalve meter afstand van elkaar moeten plaatsnemen. De tuinen zijn toegankelijk via een voorgeschreven looprichting.

Tijdelijke toegangsprijs

Om een en ander in goede banen te leiden geldt voor de periode tussen 7 juni en 6 september een toegangsprijs van € 5,- per persoon. Bij de entree zit een consumptie op het terras inbegrepen. Begunstigers van het museum krijgen 50% korting, maar Rotterdampas, Museumjaarkaart en andere reductiekaarten zijn niet geldig.