Museum krijgt doopjurken geschonken

We kregen een doopjurkje met mutsje en onderjurk van wit batist. Geschonken door mevr. P. Perdon-Kool. De jurk is in 1938 door Plony Kool en in 1944 door Jan Kool gedragen. Zij zijn de kinderen van Cor Kool en Bertha van Reeven. Cor Kool was de zoon van P. Kool, de oprichter van het beurtvaart- en expeditiebedrijf aan de Overschiese Dorpsstraat.

Nachthemdje

Verder een prachtig nachthemdje gemaakt in 1925 op de meisjesvereniging door Marie Rodenburg. Dit is geschonken door mevr. D. Rodenburg-Post.

Schenkingen of in bruikleen

Het museum ontvangt graag voorwerpen die een directe relatie hebben met Overschie. Het is belangrijk om uw verhaal bij ieder voorwerp te weten, dit maakt het voor ons interessanter. Een schenking of in bruikleen voor een bepaalde expositie.