Nieuwe bestuurssamenstelling

Happy Overschie

Bekijk de video over Happy Overschie

Lied over Overschie

Luister of download het lied van Overschie

Renovatie Ambachtsschuren

We renoveren de Ambachtsschuren naast het keienplein

Verwerving 2 schilderijen

Uit het bezit van een Overschiese familie werden door het museum twee schilderijen verworven.

Twee nieuwe aanwinsten

Onlangs ontving het museum een bijzonder geschenk van de families Wijnand Hoogerbrugge en Harry Veldwisch. Het gaat om een antieke Delfste tilbury en een arreslee.

Telefoneren: hallo, wie is daar?

Het is vanaf nu mogelijk om vanuit het snoepwinkeltje naar de speelgoedzolder te telefoneren met een houten slinger uit 1904.

Zonnepanelen op het museum

Zij kunnen voorzien in ongeveer de helft van de energiebehoefte van de "Melkfabriek".

Bijzondere aanwinsten

Najaar 2012 ontving het museum verschillende bijzondere aanwinsten. We willen in het bijzonder noemen een serie van vijf etsen van flink formaat.

Loop Eters in de Museumweide

In de kleine weide, achter het museum staan Drie grazende giraffes getiteld "Loop Eters" van kunstenaar Albert Kramer.

Museum krijgt doopjurken geschonken

We kregen een doopjurkje met mutsje en onderjurk van wit batist en een prachtig nachthemdje gemaakt in 1925.

Zo doet een vogel [video]

Museum Oud Overschie werkte mee aan een bijzondere productie. De video 'Zo doet een vogel' is opgenomen in het museum, de museumtuin en op de oude begraafplaats.

Goed bezochte themadag

De afgelopen zaterdag door museum Oud-Overschie georganiseerde themadag over de landgoederen in Overschie werd door ruim vijftig mensen bezocht.

Sinds kort is Museum Oud Overschie aanwezig op facebook. Vindt u het leuk om onze fan te worden?

E-book in webshop museum

Vanaf vandaag vinden de bezoekers van de website museumoudoverschie.nl in de webshop niet alleen boeken en dvd's, maar ook een e-book.

Schenkingen aan Museum Oud Overschie

Het museum is in bezit gekomen van een zeventiende eeuws Gezicht op Overschie van de schilder Cornelis Gerritsz. Decker. Ook heeft het museum veel kleding en accesoires van rond 1900 en een kaptafeltje met flesjes eau de cologne ontvangen.